Autostrada першою завершує будівництво магістрального водогону на Дніпропетровщині!

image
Наша команда збудувала найбільшу ділянку водогону - 77 км із загальних 145 км.
1 лютого розпочато прокачку води між насосними станціями - ВНС-1 та ВНС-2, таким чином перевіряємо, як працює мережа під робочим тиском - це в середньому 4 атмосфери.
Цього тижня плануємо запуск води між ВНС-2 та ВНС-3.
Далі плануємо щотижнево прокачувати воду між насосними станціями і до 24 лютого завершимо запуск води по всій довжині.
Паралельно тривають роботи із пусконаладки водогону, для роботи в повністю автоматичному режимі.
На об’єкті встановлено 6 насосних станцій. Кожна станція обладнана чотирма потужними насосами (від 315 кВт до 800 кВт). Об’єм води, який будуть перекачувати насоси - 3300 м3 за годину.
Для живлення перекачувальних станцій збудовано 26 км основної і резервної лінії електропостачання та 6 трансформаторних підстанцій потужністю 35 кВт.
На кожній насосній станції встановлено альтернативні джерела живлення по 2 дизель-генератори потужністю 1 МВт (для забезпечення безперебійного живлення підстанцій).
Також на мережі трубопроводу збудовано 46 камер "Вантуз" (для стравлювання повітря в мережі), 47 камер "Випуск" (для зливу води із системи) та 16 камер перемикання (для перемикання потоку води в системі між нитками трубопроводу), а також 1 розподільча камера (для розподілення потоку води між мережами - від мережі 800мм до 500мм/700мм).
Вже навесні понад мільйон жителів Дніпропетровської області, які залишились без централізованого водопостачання через руйнування Каховської ГЕС, отримають воду.
Роботи з будівництва водогону проводились в режимі 24/7, без вихідних днів!