Autostrada будує другу чергу Подільсько-Воскресенського мосту в напрямку проспекту Романа Шухевича

image
Друга черга передбачає будівництво тунелю під залізницею та під'їзної дороги, що з'єднає міст із житловим масивом Троєщина.
Тунель проходитиме під залізничним полотном між Русанівськими та Воскресенськими Садами, поряд зі станцією міської електрички "Троєщина-2". Довжина його становитиме 90 метрів. Будують тунель відкритим способом. Вже влаштовано насип, обмежений шпунтовою огорожею, триває робота з влаштування буронабивних паль для майбутніх стін тунелю. Будівництво тунелю здійснюватиметься у 2 етапи, щоб не зупиняти рух потягів залізницею.
Тунель сполучить з'їзд з Подільсько-Воскресенського мосту з новою дорогою під розворотним кільцем троєщинського швидкісного трамваю, яку ми будуємо паралельно. Рух транспорту цією дорогою планується запустити в обох напрямках. Наразі тривають роботи з влаштування монолітного бетону для зведення підпірних стін, які відмежують дорогу до тунелю від трамвайних колій.
На будівництві другої черги Подільського мосту задіяно понад 200 працівників та понад 50 одиниць спеціалізованої техніки.