Autostrada завершила будівництво двох з’їздів лівобережної розв’язки Дарницького мосту

image

Важливий проект і для Києва, і для компанії. Перед тим, як ми почали роботи, міст понад 15 років простояв довгобудом. Кияни та гості міста не могли використовувати весь потенціал цієї споруди, як це було передбачено у проекті. Проблема сполучення правого та лівого берега столиці ще більше загострилась з початком повномасштабного вторгнення, коли обмежили рух Південним мостом.

У жовтні 2021 Autostrada уклала контракт на спорудження двох з’їздів на Дніпровську набережну. У листопаді ми розпочали будівництво, але втрутилася війна. Однак вже у травні 2022 року відновили будівництво.

Незважаючи на воєнний стан, повітряні тривоги та обстріли, наша команда з понад сотні фахівців та 50 одиниць техніки не збавила темпи робіт. Ми вели будівництво цілодобово, за власні обігові кошти, оскільки фінансування з боку держави було обмежено. Але перед нами стояла важлива задача - максимально пришвидшити відкриття з'їздів, збалансувати трафік на Лівий берег та розвантажити інші столичні мости.

За час будівництва було виконано такі роботи:

-будівництво двох з'їздів: у бік мосту Патона довжиною 280 м та у бік пр. Бажана довжиною 830 м.

-влаштування 36 опор транспортної розв’язки;

-спорудження збірних залізобетонних конструкцій підпірних стін з’їздів з мосту;

-укладання 8740 кв. м асфальтобетонного покриття на з’їздах;

-встановлення бар’єрного та перильного огородження;

-облаштування сучасної системи освітлення.

Від сьогодні водії нарешті зможуть скористатись зручностями лівобережної розв’язки Дарницького мосту та швидше добратися з правого на лівий берег!