На Вінниччині відремонтовано 130 км доріг

image

В Україні у 2018 році відремонтовано 3,5 тис. км доріг. З них 130 км – на трасах М-12 та М-21 в межах Вінниччини. Про це напередодні професійного свята - Дня автомобіліста і дорожника розповів начальник Служби автомобільних доріг України у Вінницькій області – Ігор Корольчук. Також, за словами керівника,  Служба забезпечила листковий та ямковий ремонт ще 600 тис м2 доріг місцевого значення.

Чверть обсягів робіт з ремонту трас міжнародного значення цього року виконало спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада». Компанія капітально відремонтувала та розширила 396 тис м2 дорожнього одягу траси М-12 в напрямках: Лукашівка-Петрик, Вінниця-Комарів та Немирів-Кароліна. На цих відрізках дорога розширена на 4 м, тобто  тепер ширина дорожнього покриття тут становить 12 м.

Та особливість відремонтованих ділянок не лише в цьому. Під час ремонту Автострада вперше на Вінниччині застосувала метод холодного ресайклінгу та регенерації.

«Повністю знімалось старе дорожнє покриття за допомогою фрези. До нього додавалась свіжа асфальтобетонна суміш, цемент та емульсія. Такий регенеруючий шар спеціальною технікою укладався товщиною 15 см. Потім влаштовувалося 2 шари асфальтобетону – вирівнюючий шар товщиною 7 см і верхній шар щебенево-мастичного асфальтобетону (ЩМА) товщиною 5 см. До цього на Вінниччині така технологія не застосовувалася,» – зазначив директор ТОВ «СП «Автострада» Анатолій Вакар.

Як наголосив керівник підприємства, за умов дотримання вагового контролю, відремонтовані ділянки траси М-12 прослужать 10 років.

Наразі основні обсяги ремонту на трасі М-12 ТОВ «СП «Автострада» завершило: дорожнє полотно відремонтовано, встановлені острівці безпеки, нанесена нова дорожня розмітка та шумові смуги.  Тепер, поки погода дозволяє, працівники компанії мають змогу продовжити виконувати роботи на узбіччі: підсипати, встановлювати бар’єрні огородження та ін.

Варто зазначити, що цього року Автострада значно підвищила обсяги робіт у порівнянні з минулим роком. Також компанія планує вдвічі збільшити власні виробничі потужності.

Поступово нарощується й кількість персоналу. Сьогодні на підприємстві працює 250 співробітників. І з огляду на перспективи нарощування потужностей, наступного року ця цифра подвоїться. А це нові робочі місця та кар'єрні можливості для української молоді.