На ділянці Дороги Єдності у Кіровоградській області розпочали влаштовувати фінальний шар дорожнього покриття

image

На Кіровоградщині Автострада капітально відновлює ділянку дороги М-30 – найдовшого автошляху України. А саме 13 км від села Суботці до смт Знам'янка Друга.

Майже по всій протяжності вже влаштовано шар крупнозернистого асфальтобетону, і наші фахівці розпочали укладати перші кілометри верхнього шару зі щебенево-мастикового асфальтобетону. А в Суботцях завершуємо посилення основи щебенево-піщаною сумішшю, обробленою цементом.

До кінця дорожньо-будівельного сезону завершимо влаштування всіх шарів дорожнього одягу.

Паралельно тривають роботи:

  • влаштовуємо геотекстиль з метою забезпечення дренуючого прошарку дорожнього одягу;
  • укріплюємо узбіччя;
  • розпочали роботи з облаштування освітлення у с. Суботці.

По завершенню капітального ремонту влаштуємо перехідно-швидкісні смуги для з’їздів та заїздів, облаштуємо автобусні зупинки та встановимо автопавільйони, тротуари, облаштуємо автономне освітлення з сонячними панелями на пішохідних переходах, встановимо бар’єрне огородження, нові дорожні знаки та нанесемо розмітку холодним пластиком.

До робіт на ділянці залучено близько 100 одиниць техніки та 200 працівників Автостради.

Потребу в асфальтобетоні для об'єкту закриває завод Marini 3000 потужністю 240 т на годину та ґрунтозмішувальна установка потужністю 400 т на годину.

Цього року вже відремонтували об'їзну дорогу Кропивницького з двома великими мостами через річки Грузька та Інгул, загальна протяжність яких складає близько 300 метрів.

Всього Автострада відремонтувала понад 200 км Дороги Єдності.