Фахівці Автостради завершили встановлення сучасного автономного освітлення на двох мостах на обході Кропивницького

image

Фахівці мостобудівного підрозділу Автостради завершують ремонт двох великих мостів через річки Інгул та Грузька на обході м. Кропивницького. Протяжність кожного – 134 м, а висота – 12 м. До початку робіт споруди перебували у передаварійному стані, тож їх ремонт був вкрай актуальним.

Наразі на об’єктах вже виконано низку інфраструктурних робіт. Задля економії електроенергії на мостах облаштували освітлення з автономними сонячними панелями – на кожній зі споруд задля цього було встановлено по 11 опор.

Освітлення на мостах встановлено вперше. Конструкція ліхтарів дозволяє забезпечити захист його обладнання від впливу високих температур влітку і низьких взимку, що збільшує ресурс роботи ліхтаря в цілому і в складних погодних умовах.

Відмінною особливістю автономних вуличних ліхтарів на сонячних батареях є довговічність, зручність і практичність застосування, оскільки для їхньої роботи не потрібна прокладка кабелів електроживлення та зовнішнє джерело живлення, завдяки чому знижуються витрати на експлуатацію.

Також завершили встановлення бар'єрного та перильного огородження.

У ході ремонту мостів наші фахівці:

  •  виконали армування та влаштування монолітної плити;
  •  влаштували гідроізоляцію;
  • встановили нові деформаційні шви;
  •  поширили проїжджу частину на підходах до мостів;
  • змонтували новий скотопрогін між мостами.

Зараз проводяться роботи під мостами, зокрема бетонування конусів та ремонт і укріплення опор. Також плануємо відремонтувати балки та влаштувати водовідведення з проїжджої частини мостів.

Повністю завершити ремонт плануємо навесні.

Мости на обході Кропивницького є частиною траси М-30 – найдовшого автошляху країни, Дороги Єдності. Вона має протяжність понад 1400 км і єднає всю країну із Заходу на Схід.