Автострада завершила влаштування нового дорожнього покриття на Н-16 – найдовшій трасі Черкащини

image

Автострада завершила укладання асфальтобетону на низці ділянок автошляху Н-16 у Черкаській області загальною протяжністю 52 км. На всіх наших ділянках забезпечено основний проїзд.

До початку робіт дорога не ремонтувалася близько 40 років. У ході ремонту було відфрезеровано старе дорожнє покриття, влаштовано основу та два шари асфальтобетону. Загалом було укладено понад 120 тисяч тонн щебенево-піщаної суміші і майже 230 тисяч тонн асфальтобетону.

Наразі продовжуємо облаштовувати інфраструктуру. Зокрема, на ділянці поблизу міста Звенигородка йдуть наступні роботи:

  • влаштування з'їздів;
  • встановлення бар'єрного огородження;
  • влаштування труб і водоскидів системи водовідведення;
  • укріплення узбіч.

На обході Звенигородки тривають ремонтні роботи на мосту через р. Гнилий Тікич та шляхопроводі, загальна протяжність яких становить 134 м.

У с. Княжа на пішохідних переходах вже встановили освітлення з сонячними панелями, зараз його облаштовують у с. Багачівка.

На ділянках від Звенигородки до Шполи фахівці Автостради почали наносити дорожню розмітку. Також встановимо нові дорожні знаки і облаштуємо 9 автобусних зупинок.

До робіт на ділянках було залучено 200 працівників та 100 одиниць дорожньо-будівельної техніки. Потребу у матеріалах забезпечили власна ґрунтозмішувальна установка та асфальтобетонний завод Marini.

Траса Н-16 «Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань» – найдовший автошлях Черкащини, який сполучає всі чотири райони області. Його загальна протяжність – 208 км. У 2020 році Автострада відремонтувала майже 20 км цієї дороги.