Автострада відновила "дороги життя" у постраждалих від бойових дій областях

image

  Автострада відновила низку "доріг життя" у регіонах, що постраждали в ході бойових дій. 

Так, наші фахівці у терміновому порядку відновили основну дорожню артерію Чернігівщини - автошлях М-02 "Кіпті-Глухів-Бачівськ". М-02 забезпечує сполучення між двома суттєво постраждалими від війни областями - Чернігівською та Сумською. 

Ремонтували ділянки траси в межах Чернігівщини, роботи проводили швидкими темпами задля того, щоб М-02 не доводилось об'їздити іншими дорогами й втрачати час. Загалом відновили найбільш ушкоджені ділянки на 120 км дороги методами карткового та ямкового ремонту. 

Завершили терміновий ремонт 90 км траси Р-69 "Київ-Вишгород-Десна-Чернігів", яка теж на Чернігівщині. Ця дорога наразі єдиний транспортний коридор між Києвом та Черніговом, певні ділянки були суттєво пошкоджені бойовими діями в області, проте вона залишилась фактично єдиним зв’язком між містами. 

Окрім екстреного ремонту дорожнього полотна, на Р-69 зробили дві тимчасові переправи на місці зруйнованих бойовими діями мостів. 

Також завершили ремонтні роботи на трасі М-21 у Житомирській області, яка також постраждала в ході бойових дій. Провели на ділянках ремонт картами. 

На Житомирщині влаштували й низку тимчасових обходів. Зокрема, в області спорудили три об'їзди на місці зруйнованих мостів: на трасі М-21 "Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський" та на дорозі Р-02 "Київ-Іванків-Овруч" та на М-07 "Київ-Ковель-КПП Ягодин".

У рамках експлуатаційного утримання проводимо ямкові ремонти на Черкащині. Зокрема на основній транспортній артерії регіону – Н-08, через яку пролягають логістичні маршрути гуманітарних вантажів на Схід України.

Група компаній Автострада докладає максимальних зусиль задля відновлення інфраструктури та перемоги країни.