Автострада підписала договір на будівництво лівобережної розв’язки Дарницького мосту

image

1 жовтня СП «Автострада» підписала з Південно-Західною залізницею АТ «Укрзалізниця» договір на будівництво лівобережної розв’язки Дарницького мосту в Києві. Проєкт передбачає будівництво двох з’їздів на Дніпровську набережну в бік Осокорків і Березняків та заїзду на міст з боку Осокорків. Основні роботи плануємо завершити до кінця 2022 року.


Загальний перелік робіт включає будівництво 4-х споруд загальною довжиною близько 1500 метрів і вагою більше чотирьох тисяч тонн. 
Ширина нової автодорожньої розв'язки становитиме від 10 до майже 13 метрів. На ній буде встановлено відповідне бар’єрне та перильне огородження, а також сучасна система освітлення. Опори естакадних з'їздів будуть побудовані з монолітного залізобетону, а покриття їздового полотна буде з двошарового асфальту товщиною 80 мм на попередньо покладену гідроізоляційну мембрану, яка забезпечить захист металевих балок прогонової будови і зчеплення з асфальтним покриттям. 


Автострада гарантує якість асфальтобетонного покриття на мосту терміном на 10 років.
Підготовчі роботи розпочнуться вже завтра, 2 жовтня. Вони включатимуть в себе:

  • інвентаризацію металоконструкцій, їх стан і наявність;
  • продовження проєктувальних робіт щодо влаштування в’їзду на міст з Дніпровської набережної; 
  • коригування геодезичних даних (осі споруд, репери, висотні положення);
  • обстеження, отримання технічних умов для перенесення комунікацій для влаштування з'їздів на Дніпровську набережну;
  • підготовку ділянок для початку будівельних робіт з влаштування з'їзду на Дніпровську набережну в бік Осокорків.

Одночасно з підготовчими розпочнемо основні будівельні роботи. На об’єкті компанія працюватиме без вихідних.
Дарницький міст почали будувати у 2004 році, останні роботи на ньому були завершені у 2011-му. З того часу лівобережна розв’язка так і залишалася недобудованою. Пропускна здатність Дарницького мосту – 35 000 автомобілів на день. Через відсутність з’їздів та заїзду з Дніпровської набережної сьогодні міст не завантажений на повну потужність. Запуск нової розв’язки сприятиме повноцінному використанню потенціалу мосту та розвантаженню транспортної інфраструктури лівого берегу Києва.