"Автострада" передала обладнання до реанімації ІПАГу, яка щорічно рятує 200 дітей

image

Група компаній "Автострада" передала два реанімаційні місця для важкохворих немовлят та дітей, що народились на екстремально малих термінах в реанімацію київського Інституту Педіатрії, Акушерства та Гінекології (ІПАГ). 

Кошти на реанімаційні бокси були зібрані у рамках акції #ТвоїКілометриРятуютьЖиття. Це унікальна колаборація дорожньо-будівельної компанії "Автострада", фонду Твоя Опора та Маші Єфросініної. Долучитися до #ТвоїКілометриРятуютьЖиття могли усі бажаючи, просто вийшовши на пробіжку. Кожен кілометр, який набігали учасники акції конвертувався у кошти за принципом 1 км = 10 грн. 

До ініціативи приєднались близько 2 тисяч людей. Менше, ніж за два місяці учасники пробігли необхідні 150 000 кілометрів та, навіть, перевищили необхідний залік. Разом учасники пробігли екватор Землі чотири рази!  

"Ви бачите, до чого призводить об'єднання людей. Коли ви біжите, коли вас багато, коли ми розраховуємо на три місяці акції, а вона за два місяці набирає навіть більше, ніж ми планували. Ви набігали замість 150 тис км - 160 тис! Ось це і є благодійність", – зазначила Маша Єфросініна.

"Бачу два результати акції. Перший - здоровіша нація, яка бігає. Другий – це дітки, які отримали справжню допомогу. Я дуже вдячна компанії "Автострада", тому що для нас дуже важлива системна підтримка бізнесу і допомога підопічним діткам", – розповіла голова БФ "Твоя Опора" Валерія Татарчук. 

Обладнання направили безпосередньо у реанімаційне відділення Інституту – там перебувають діти з найскладнішими вродженими патологіями та немовлята, які народились на екстремально малих термінах вагітності. Таке місце – єдине в Україні, за рік реанімація приймає близько 200 дітей. Одна дитина може перебувати у відділенні до 6 місяців в залежності від патологій.

"Хочу виразити вдячність компанії "Автострада", яка разом з Фондом "Твоя Опора", з Марією Єфросініною, перейнялись нашими потребами і надали нам таку важливу допомогу. Допомогу, яка дозволить дати діткам, шанс вижити", – зазначила головний лікар ІПАГу Любов Слєпова.