«Автострада» продолжает ремонт трассы М-12 под Винницей

image

Реконструкцію транснаціонального транспортного коридору «GO-Highway» на Літинському та Немирівському напрямках у Вінницькій області проводить спільне українського німецьке підприємство «Автострада». Компанія використовує для роботи сучасну техніку європейського виробництва, асфальтобетон виготовляє на  німецькому високотехнологічному заводі Benninghoven.

«Знімається старий шар асфальтобетону. Ця маса на спеціальній стаціонарній установці перемішується з в’яжучими матеріалами, додається цемент. І в такому вигляді ця суміш укладається у вигляді нижнього шару товщиною 15 см, – описує технологію екологічного методу холодного ресайклінгу керівник СП «Автострада» Анатолій Вакар. – Потім зверху ще укладаються 2 шари асфальтобетону».

Підприємство готує дорогу «під ключ». Це не лише заміна покриття, а й облаштування тротуарів, зупинок, газонів, встановлення елементів освітлення і бар’єрного огородження.

Якість будівельних матеріалів цілодобово відстежує власна спеціалізована лабораторія, тому регулярні перевірки «Автодору» підприємство сприймає спокійно. Циліндричні заглиблення в дорожньому покритті – знак відбору проб для проходження контролю.

«Ми відбираємо проби для фізико-механічних випробувань асфальтобетону – склад, пружність та міцність, вміст в’яжучих речовин,» – пояснює завідувач сектору штучних споруд ДП «Дорожній контроль якості»  Богдан Нестеренко.

Автодорожники запевняють: ремонтувати трасу за європейськими стандартами – в їхніх інтересах. Роблять на совість і на роки.

«Якщо в гарантійний строк відбувається руйнування асфальтобетону, відповідно, підприємство, котре здійснювало роботи, за власний рахунок усуває дефекти,» – підкреслює  начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук.

Директор СП «Автострада» Анатолій Вакар впевнений в якості виконання  ремонту та стверджує, що строк експлуатації відремонтованих ділянок становитиме 10 роківза умови дотримання обмежень проїзду вантажівок вагою понад 24 тонни у спеку.

Автошлях М12 «Стрий-Кропивницький-Знам’янка» — частина транснаціонального транспортного коридору «GO-Highway», який з'єднує чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польським містом Гданськ на Балтійському морі. Інтенсивність руху тут досягає 13 тисяч авто на добу. Ремонт магістралі — під пильним контролем уряду України. Особисто перевіряв якість ремонтних робіт під Вінницею Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. В інтерв’ю журналістам Прем’єр наголосив, що задоволений тими технологічними підходами, які побачив на ділянках стратегічної траси М12.

Нагадаємо, нещодавно спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада» завершило цикл пуско-налагоджувальних робіт та підготувало до введення в експлуатацію.