Тривають роботи з відновлення низки ділянок міжнародної траси М-21 у Житомирській області

image

Всього у роботі Автостради в даному регіоні три ділянки. Їхня загальна протяжність близько 30 кілометрів, на 15 з них уже укладено верхній шар асфальтобетону і забезпечено основний проїзд. Наразі тривають роботи з влаштування узбіч.
У районі села Бехи на ділянці проводимо реконструкцію кількох відрізків. Зараз тривають земляні роботи у дві зміни. На окремих відрізках заглиблюємося на понад метр для подальшої заміни нестабільних ґрунтів. Паралельно йде влаштування шарів дорожнього одягу на інших відрізках.
На ще одній ділянці, між Бехами і Коростенем, розпочалися роботи з поширення дороги, влаштування присипних узбіч та дренуючого шару.
У населених пунктах, які на наших ділянках, фахівці Автостради:

  • облаштують з'їзди;
  • побудують 12 автобусних зупинок;
  • обладнають переходи;
  • встановлять сучасне освітлення.

Також у рамках робіт влаштуємо близько 60 водоскидів системи водовідведення, встановимо бар’єрне огородження та нові дорожні знаки, нанесемо розмітку холодним пластиком.
На об’єктах задіяні понад 80 співробітників та понад 60 одиниць техніки Автостради. Ґрунтозмішувальна установка та асфальтобетонний завод Marini закривають потребу в матеріалах.
Траса М-21 "Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський" – важлива транспортна артерія, яка проходить Житомирською і Вінницькою областями і веде від кордону з Білоруссю до кордону з Молдовою. Автострада ремонтує цю дорогу також і на Вінниччині – цьогоріч відновимо там 20 км автошляху.