СП «Автострада» постелила перші 3 км нижнього шару покриття на виїзді з Немирова. Роботи тривають

image

ТОВ «СП «Автострада» продовжує ремонтувати дорожнє покриття траси М-12 на виїзді з Немирова. Перші 3 км траси в обидва боки вже покриті нижнім шаром асфальтобетону. Працівники дорожньо-будівельної компанії продовжують ремонтувати наступну 3-кілометрову ділянку, яку теж покриють нижнім шаром асфальтобетону. Лише після цього обидві відремонтовані ділянки встелять верхнім шаром покриття та нанесуть дорожню розмітку. Остаточно завершити роботи на ділянці від Немирова до Озера планується до початку нового начального року.

Головна особливість ремонту – багатошаровість і товщина дорожнього покриття. Після завершення робіт товщина покриття збільшиться на 20 см. Також дорожнє полотно стане ширшим на 4 м та безпечнішим: в місцях, де це необхідно, встановлюють відбійники, бордюри та систему освітлення, облаштовують тротуари.

«На виїзді з Немирова ми почали працювати близько місяця тому. Перше, що було зроблено – проектне розширення дорожнього полотна на 2 м з кожного боку. А це, як ви знаєте, фактично будівництво нової дороги. Тобто, на узбіччях йде заглиблення на 70 см і стеляться 7 різних шарів: підсипка, щебінь, сітка та асфальтобетон, – необхідних для забезпечення надійності та довговічності служби нової частини траси. Також в межах міста Немирів ми встановили бордюри та продовжуємо робити тротуари і систему освітлення,» – пояснює директор ТОВ СП «Автострада» Анатолій Вакар.

Звичайно, дорожні роботи частково обмежують рух транспорту, тому що вільною для руху залишається лише половина проїжджої частини. На другій працює дорожня техніка: здійснюється розширення, знімається старе покриття, а на його місце стелиться три нових шари (ресайклінгова суміш та асфальтобетон). Тому товщина відремонтованого «Автострадою» покриття збільшується на 20 см, – розповідає керівник робіт Олег Гнатюк і додає, що роботи тривають згідно з графіком.

Ділянки, де відбуваються дорожні роботи, відокремлені від проїжджої частини за всіма вимогами: на в’їзді та виїзді встановлені попереджувальні дорожні знаки. Вздовж лінії проведення робіт на відстані кожних 10 м стоять сигнальні стовпчики зі світловідбиваючими смугами, щоб вночі водії добре бачили напрям руху. Для тих, хто не реагує на стаціонарні обмеження, є ще й рухомі сигнальні прапорці. Вони тут височіють над всіма стовпчиками, а також на кожній одиниці дорожньо-будівельної техніки.

Усі працівники «Автостради» одягнуті в спеціальний одяг зі світловідбиваючими стрічками та сигнальними жилетами. Те, що тут тривають дорожні роботи, видно добре і здалеку. І це важливо, бо інтенсивність руху на трасі М-12 велика – в середньому 10 автомобілів на хвилину. За годину це вже близько 600. Проте, як підкреслюють самі ремонтники, водії з розумінням ставляться до тимчасових ускладнень дорожнього руху через ремонт. Всі розуміють, що за кілька тижнів тут буде якісна дорога. А заради цього можна потерпіти.

«Та це буде майже ралійна траса, – усміхається Ігор, водій зеленого «Daewoo Lanos». – Навіть не думав, що нам так пощастить їздити з Немирова до Гайсина нормальною дорогою. Тепер можна пересідати на нову машину, бо знаю, що в дорозі диски не погну і нічого не відпаде».