Автострада завершує капітальний ремонт мосту на трасі міжнародного значення М-21 на Вінничині

image

На мосту на під’їзді до Могилева-Подільського вже влаштували асфальтобетонне покриття на одній стороні, зараз триває його укладання на іншій – у напрямку Вінниці. Міст є частиною автошляху міжнародного значення М-21, що веде від кордону з Білоруссю до кордону з Молдовою і є частиною європейського маршруту E583.

Міст не ремонтувався понад 80 років та не відповідав державним будівельним нормам. Щодо його відновлення були неодноразові звернення мешканців громади.

У ході капітального ремонту проїзна частина була поширена за рахунок пішохідної – з 6,4 до 8 м. А для комфорту та безпеки пішоходів поруч будуємо абсолютно новий пішохідний міст «з нуля».

На автомобільного мосту вже виконано такі роботи:

  • влаштовано нову монолітну накладну плиту проїзної частини;
  • встановлено деформаційні шви;
  • облаштовано гідроізоляцію.

На новому пішохідному мосту вже влаштовано монолітні залізобетонні опори, змонтовано металеву прогонову будову довжиною 30 м, встановлено плити, змонтовано дві залізобетонні балки прогонової будови. Наразі йде підготовка до бетонування підферменників на опорі №4.

Також завершено влаштування підпірних стін мостів, триває підготовка до виконання робіт з укріплення конусів монолітними залізобетонними плитами, планування поверхні конусів.

До кінця листопада планується повне завершення всього комплексу робіт на автомобільному та пішохідному мостах.

Загалом цього року Автострада відновить 20 км траси М-21 у Вінницькій області.