На підході до Херсону триває капітальний ремонт ділянки автошляху М-14

image

Автострада продовжує відновлювати частину дороги, що сполучає Херсон з Миколаєвом. Наша ділянка на підході до Херсону – першої категорії, вона не ремонтувався близько 20 років, тож до початку робіт була у незадовільному стані.
Наразі на одній стороні дороги майже на всій протяжності укладено середній шар асфальтобетону, тривають роботи з його влаштування на іншій стороні. До кінця дорожньо-будівельного сезону плануємо завершити укладання всіх шарів, включно з верхнім з щебенево-мастикового асфальтобетону. Після завершення капітального ремонту загальна товщина основи і трьох шарів покриття становитиме понад 60 см.
Паралельно фахівці Автостради:

  • влаштовують з’їзди;
  • укріплюють узбіччя;
  • влаштовують сучасну систему водовідведення з дощоприймальними та оглядовими колодязями. Водоочисна система забезпечуватиме очищення води перед потраплянням у водойму.

У селі Чорнобаївка розпочинаємо встановлювати сучасне LED-освітлення. Також тривають роботи на мосту через річку Веревчина.
До робіт на ділянці залучено понад 80 працівників Автостради та близько 50 одиниць техніки. Ґрунтозмішувальна установка та асфальтобетонний завод Marini 3000 продуктивністю 260 тонн на годину закривають потребу в матеріалах.
Траса М-14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ» – це важлива транспортна артерія, що проходить територією Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Донецької областей. Автошлях збігається з частиною європейського маршруту E58. Відновлення ділянки на підході до Херсона поліпшить сполучення з Миколаєвом, що матиме позитивний вплив на розвиток економіки регіонів.