На Хмельниччині триває відновлення дорожнього покриття на трасі Н-03

image

Автошлях Н-03 – важлива транспортна артерія, що сполучає Житомирську, Хмельницьку та Чернівецьку області. На Хмельниччині цьогоріч у роботі Автостради – сім ділянок цієї траси загальною протяжністю близько 30 км. На частині з них вже влаштовано новий дорожній одяг, на решті тривають активні роботи з укладання асфальтобетону.

Так, на ділянці від села Сахнівці до Старокостянтинова майже завершено влаштування шару крупнозернистого асфальтобетону, після чого буде укладено шар дрібнозернистого асфальтобетону. Паралельно триває облаштування бордюрів і тротуарів.

Основу на цій ділянці було укріплено методом холодного ресайклінгу – сучасної технології, яка дозволяє повторно використовувати зношене дорожнє покриття. Завдяки цьому знижується вартість робіт і мінімізується вплив на навколишнє середовище.

У самому Старокостянтинові також влаштовано нову основу і йдуть роботи з укладання шару дрібнозернистого пористого асфальтобетону.

До робіт на ділянці залучено близько 60 працівників Автостради і близько 40 одиниць техніки.

Загальна протяжність автошляху Н-03 – 336 км. У Хмельницькій області він веде до двох популярних туристичних локацій – Старокостянтинівського замку та Кам’янець-Подільської фортеці.