На Чернігівщині Автострада завершує капітальний ремонт низки ділянок траси Н-07, що сполучає три області

image

На Чернігівщині Автострада завершує роботи на чотирьох ділянках автошляху Н-07 «Київ – Суми – Юнаківка» загальною протяжністю близько 27 км. Вони пролягають від міста Прилуки до межі Чернігівської та Сумської областей.

Що важливо – у ході облаштування супутньої інфраструктури подбали про людей із порушеннями зору: на тротуарах було укладено тактильну плитку, яка дозволяє їм зручно та безпечно пересуватися. Також під час капітального ремонту фахівці Автостради застосовували нові технології дорожнього будівництва. Так, для реконструкції окремих відрізків використовувався бетоноподрібнювач Impactor 3000H. Це механізм, який розбиває старе бетонне покриття й перетворює його на повноцінну основу для майбутнього асфальтобетонного покриття. Дана технологія дозволяє ефективно використовуючи наявні ресурси та пришвидшує виконання робіт.

У ході відновлення наших ділянок дорогу було поширено з семи до восьми метрів, влаштовано нову основу та два шари асфальтобетону. Відтепер тут сучасне та комфортне дорожнє покриття.

Також фахівці Автостради виконали наступні роботи:

  • заасфальтували близько 30 з'їздів;
  • влаштували систему водовідведення;
  • облаштували тротуари загальною протяжністю понад 9 км;
  • встановили нові автобусні зупинки;
  • облаштували острівці безпеки;
  • встановили нове бар’єрне огородження та дорожні знаки;
  • нанесли розмітку.

Наразі триває облаштування узбіч, посів трави і встановлення освітлення.

У ході ремонту було укладено майже 200 тисяч тонн щебенево-піщаних і органо-мінеральних сумішей та близько 100 тисяч тонн асфальтобетонних сумішей різних типів. До робіт на ділянках було залучено близько 200 співробітників Автостради та понад 150 одиниць техніки.

Цього року на Чернігівщині Автострада відновила 75 кілометрів автошляху Р-67.