На автошляху, що сполучає Вінницьку та Одеську області, роботи ведуться у цілодобовому режимі

image

На Вінниччині Автострада ремонтує дорогу Р-33 «Вінниця – Турбів – Гайсин – Балта – Велика Михайлівка». Щоб якнайшвидше відновити трасу, працюємо на наших ділянках у режимі двадцять чотири на сім. На 27 кілометрах з 35 вже завершили влаштування всіх шарів дорожнього одягу.

У ході робіт було відфрезеровано старе дорожнє покриття, укладено основу та два шари асфальтобетону, а також поширено дорогу на 1,5 м.

На відрізку між смт Тростянець і с. Буди тривають роботи з укладання шару крупнозернистого асфальтобетону, після чого буде влаштовано фінальний шар покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону.

Паралельно ведемо роботи у населених пунктах, через які проходять наші ділянки: встановлюємо сучасне освітлення, влаштовуємо тротуари і бордюри, облаштовуємо нові автобусні зупинки.

До робіт залучено близько 120 працівників Автостради та понад 60 одиниць техніки. Власний асфальтобетонний завод Marini 3000 та ґрунтозмішувальна установка закривають потребу в матеріалах. Основні роботи плануємо завершити до кінця дорожньо-будівельного сезону.

До початку робіт автошлях був у аварійному стані, адже не ремонтувався майже 40 років. Через розбите дорожнє покриття місцеві водії намагалися використовувати альтернативні траси. Наприклад, щоб дістатися Одеси, їхали через Умань, хоча Р-33 пропонує коротший маршрут.

Влітку цього року на Вінниччині Автострада реалізувала масштабний проєкт у рекордні строки – відновила 125 км автошляху Р-08 та двох територіальних доріг всього за 90 днів.