Ключова транспортна артерія Чернігівщини Н-07 доповнилась новими відновленими ділянками

image

Основний проїзд відкрито чотирма відремонтованими ділянками автошляху "Київ-Суми-Юнаківка" у Чернігівській області. Вони пролягають від міста Прилуки до межі з Сумською областю, їх загальна протяжність 27 км.

Ділянки до ремонту були у вкрай незадовільному стані, адже минуло понад півстоліття - відтоді, як була побудована траса Н-07, капітального ремонту не проводилось. Траса Н-07 сполучає три області – Київську, Чернігівську та Сумську, та є важливим шляхом для близько 4 мільйонів жителів цих регіонів.

Тож на ділянках виконали такий комплекс робіт: 

  • розширили дорожнє полотно з семи до восьми метрів;
  • влаштували нову основу дороги та два шари асфальтобетонного покриття;
  •  заасфальтували з'їзди;
  • влаштували систему водовідведення.

У ході робіт було укладено майже 200 тисяч тонн щебенево-піщаних і органо-мінеральних сумішей та близько 100 тисяч тон асфальтобетонних сумішей різних типів. Потреби у матеріалах закривали два власних потужних заводи та ґрунтозмішувальна установка. 

При відновленні даних ділянок було застосовано нові дорожньо-будівельні технології. Щоб пришвидшити реконструкцію бетонних відрізків автошляху використовувався бетоноподрібнювач Impactor 3000H. Цей механізм розбиває старе бетонне покриття та перетворює його на повноцінну основу для майбутнього асфальтобетонного покриття. Раніше потрібно було зрізати та прибрати бетон, і тільки потім робити нову основу з нуля. Ця ж технологія дозволяє швидко зробити нове якісне покриття, при цьому ефективно використовуючи наявні ресурси.

До робіт на ділянках залучено понад 150 співробітників Автостради та 200 одиниць техніки. Наразі завершують наносити розмітку, влаштовувати тротуари, бар'єрну огорожу. Також найближчим часом встановлять дорожні знаки та нові зупинки громадського транспорту. 

Загалом у роботі компанії зараз п’ятдесят шість кілометрів автошляху Н-07. Завершимо капітальний ремонт усіх ділянок дороги до кінця поточного дорожньо-будівельного сезону. У 2020 році Автострада відновила у Чернігівській області 50 км доріг.