Група компаній “Автострада” придбає 100% Бехівського гранітного кар’єру

image

Група компаній “Автострада” придбає 100% Бехівського гранітного кар’єру, угоду буде закрито до кінця травня. Відповідний дозвіл 13 травня надав Антимонопольний комітет України.


Щебінь – один з основних матеріалів, які застосовують для будівництва доріг і мостів. Саме граніт вважають оптимальним варіантом для будівництва, а від його якості залежить надійність покриття. Використання якісного щебеню збільшує довговічність бетонних конструкцій та асфальтобетонних покриттів у 2-3 рази.


Бехівський гранітний кар’єр має щебеневу продукцію, яка відрізняється унікальною міцністю у понад 1200-1400 кГс/м куб та морозостійкістю. Такі показники – найвищі для України. Також щебінь має найнижчий клас радіоактивності – перший і повністю безпечний для людей. Підприємство виготовляє 20 видів фракцій.


Кар’єр розташований у селі Бехи Коростенського району Житомирської області. Загальна площа родовища становить 52 га, а запас корисних копалин оцінюється у 20 мільйонів куб м з можливістю суттєвого збільшення. Річний обсяг виробництва готової продукції складає понад 2 млн тонн.
Потужна база видобутку має сучасні виробничі лінії: мобільний дробильний комплекс KLEEMANN (Німеччина) та стаціонарний завод Metso (Фінляндія). У підприємства є і власна залізнична лінія з пропускною спроможністю понад 150 вагонів на добу. 

 

Автострада відтепер матиме унікальну власну сировинну базу, а також повний замкнутий цикл виробництва необхідний для дорожнього та мостового будівництва об’єктів будь-якої складності у найстисліші терміни.