Дорога Єдності М-30: відновлено ще одну ділянку на Кіровоградщині

image

Сьогодні відкрили основний проїзд на обході Кропивницького, який є частиною дороги, що сполучає Схід та Захід України. 

Загалом, за останніх кілька років, Автострада відремонтувала понад 200 км цього автошляху. Він єднає десять областей України: від Стрию, на Львівщині, до Ізварного на Луганщині і має найдовшу протяжність - 1400 кілометрів. Окрім Кіровоградської області, ділянки, відновлені Автострадою, також є у Вінницькій і Хмельницькій областях. 

Тож, на обході Кропивницького основні роботи завершено і будь-які обмеження зняті. Відновлення цього обходу має стратегічне значення для регіону, адже це головний під'їзд до промислових підприємств міста. А також шлях, що з'єднує майже мільйон жителів, які чекали на його ремонт понад 20 років. 

Паралельно з вкладанням нового дорожнього покриття мостовий підрозділ компанії відремонтував два великих мости через річки Інгул та Грузька. Протяжність кожного - 134 м, а висота - 12 м. Конструкції мостів давно потребували капітального відновлення, оскільки перебували в передаварійному стані. В ході робіт виконали армування та влаштування монолітної плити, гідроізоляцію. Провели й розширення дороги на підходах до мостів. 

Також облаштували систему водовідведення й завершили монтаж нового скотоперегону. Укріпили узбіччя та розпочали роботи в частині дорожньої та мостової інфраструктури. Зокрема, на підходах до мостів  і самих мостових конструкціях встановлюємо системи освітлення, нове бар'єрне та пішохідно-перильне огородження.

Потреби в дорожньо-будівельних матеріалах закривали власні виробничі потужності у регіоні: сучасний потужний завод Marіni, емульсійна та грунтозмішувальна установки. 

До робіт на Кіровоградщині залучено більшле 150 одиниць сучасної техніки та 300 співробітників. Кожен етап дорожнього будівництва контролювали спеціалісти нашої  центральної лабораторії та відділу технічного нагляду Автостради. Також проходили контроль якості регіональної Служби автомобільних доріг та Державного науково- технічного центру.     

Тож, траса М-30, як і вся дорожня інфраструктура країни, доповнилась якісно новою ділянкою дороги.