Автострада проводить роботи з влаштування нової водопропускної труби довжиною майже 50 м на Тростянецькій балці

image

На Чернігівщині Автострада продовжує капітальний ремонт ділянки автошляху Н-07 «Київ – Суми – Юнаківка» в районі смт Срібне. Тут дорога проходить через Тростянецьку балку зі складним рельєфом і має понаднормові ухили.

Тростянецька балка фактично виконує функцію дамби, оскільки по обидва боки від неї розташовані ставки. Площа водного дзеркала верхнього ставка – понад 100 гектарів. До ремонту гідротехнічна споруда, яка пропускає воду, була в аварійному стані, що створювало загрозу затоплення навколишньої території.

Тож проведення ремонту на цьому відрізку вимагало виконання складного комплексу робіт. Фахівці Автостради оновили насип балки висотою 15 метрів, провівши масштабні земляні роботи – всього було використано 40 тисяч кубічних метрів ґрунту. Це дозволить влаштувати додаткові смуги на підйом в обох напрямках, що важливо для руху взимку за негоди.

Наразі триває влаштування нової гофрованої труби довжиною 47 і діаметром понад два метри, яка забезпечить перетікання води з верхнього ставка у нижній. Також буде встановлено шандорний пристрій, який дозволить регулювати рівень води у верхньому ставку та її тиск на земляний насип. Берегову лінію укріпимо за допомогою бутового каменю.

Після завершення робіт з водопропускною трубою на Тростянецькій балці буде влаштовано новий дорожній одяг з сучасним асфальтобетонним покриттям.

У пікові роботи на об’єкті було задіяно близько 30 одиниць техніки та працювало понад 50 співробітників Автостради.

У поточному дорожньо-будівельному сезоні Автострада відновлює низку ділянок Н-07 загальною протяжністю понад 60 кілометрів. Частина з них практично готові до введення в експлуатацію.