Автострада продовжує утримання критично-необхідної інфраструктури

image

До початку повномасштабної війни Група компаній "Автострада" відновила майже 1000 км доріг у регіонах своєї присутності. І хоч після початку російського вторгнення частину з них пошкоджено, є й ті, які функціонують і їх називають "дорогами життя". 

За них дякують військові та військові медики, коли відбувається евакуація поранених, ними доставляють у постраждалі регіони критично необхідні вантажі, ними їдуть до близьких чи у безпечні регіони.

Тож, наразі головна задача дорожників забезпечити найкраще функціонування таких автошляхів, задля воєнних цілей, доставки гуманітарної допомоги та безпечного пересування громадян. 

Саме тому фахівці Автостради оперативно влаштовують об'їзди зруйнованих військовими діями мостів, екстрено ремонтують дорожнє покриття тих автошляхів, допомагають відновити найбільш зруйновані місцеві дороги, які стали альтернативними об’їздами. Один із найважливіших факторів цього процесу - їх утримання. 

Експлуатація відбувається, як на важливих міжнародних та національних автошляхах, так і на територіальних та місцевих автодорогах. 

Так, Автострада утримує ділянки важливого транспортного коридору між столицею та кордоном з Угорщиною М-06 "Київ-Чоп" на Житомирщині й Рівненщині. 
На Чернігівщині це М-02 "Кіпті-Глухів-Бачівськ" та регіональний шлях Р-67 "Чернігів-Ніжин-Прилуки-Пирятин". 
Також це дороги Н-08 "Бориспіль-Дніпро-Маріуполь" та Н-16 "Золотоноша-Умань", на Черкащині, які є зв’язуючими шляхами зі Сходом України, де зараз точаться найзапекліші бої й низку інших автодоріг. 
 

Утримання охоплює весь спектр догляду за дорогою: за необхідності наші фахівці роблять аварійно-ямковий ремонт покриття, подекуди це ремонт картами для максимально швидкого відновлення.

А ще, забезпечують водовідведення з проїзної частини, облаштовують узбіччя, очищають водовідвідні споруди. Прибирають сміття та тримають в належному стані супутню інфраструктуру, як то мости, зупинки, заїзні кишені.