Автострада продовжує капітальний ремонт дорожнього покриття на підході до Херсона

image

Автострада відновлює ділянку траси міжнародного значення М-14 на підході до Херсона. Ця частина дороги, яка веде у напрямку Миколаєва, має високу інтенсивність руху – близько 10 тисяч автівок на добу. Наша ділянка – першої категорії, з двома смугами руху в кожному напрямку. До початку робіт дорожнє покриття тут було у незадовільному стані та потребувало ремонту.


По лівому проїзду вже повністю влаштовано вирівнювальний шар із крупнозернистого асфальтобетону. На частині правого вже укладено верхній шар покриття із щебенево-мастикового асфальтобетону, на інших відрізках триває влаштування основи та вирівнювального шару. 
Наступний крок – завершення влаштування фінішного шару асфальтобетону на всіх відрізках, що залишилися.
Паралельно встановлюємо опори LED-освітлення та влаштовуємо систему водовідведення. Наразі завершено встановлення дощоприймальних колодязів, триває влаштування оглядових.


Також фахівці мостобудівного підрозділу Автостради завершують роботи на двох мостах через річку Веревчина. На одному з них покриття вже повністю готове, на іншому залишилося влаштувати фінішний шар асфальтобетону. У ході робіт було укріплено відкоси, замінено опорні частині, зроблено нові плити проїзної частини та перехідні плити. До робіт на ділянці залучено понад 80 працівників Автостради та задіяно близько 50 одиниць техніки. Потребу в матеріалах забезпечують власна ґрунтозмішувальна установка та асфальтобетонний завод Marini 3000.


Автошлях М-14 «Одеса – Мелітополь – Новоазовськ» проходить територією п’яти областей України Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької та Донецької. Його загальна протяжність – 655 км. Траса збігається з частиною європейського маршруту E58.
Восени Автострада завершила відновлення дороги до Херсонського аеропорту. Відтепер до повітряних воріт міста веде сучасний та комфортний автошлях.