Ямпільський міст між Україною та Молдовою збудує компанія Автострада

image

Ямпільський міст через Дністер сполучатиме Україну з Молдовою. Він стане продовженням автошляху Р-08 "Немирів-Ямпіль", 116 км якого компанія відновить до Дня Незалежності України, а також частиною транспортного коридору між столицями країн.

Новий міст планується споруджувати на околицях прикордонного міста Ямпіль з української сторони та неподалік молдавського села Косеуць. Під'їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 "Могилів-Подільський-Ямпіль-Бершадь-Умань", цю дорогу також відновила Автострада. З іншої сторони кордону він примкне до молдавської траси М2 "Кишинів-Сорока".

Тендер на новий міст компанія виграла сьогодні. Вартість робіт складе 3 386 400 000 гривень. Роботи Автострада розпочне, коли буде підписаний контракт та узгоджені усі умови як з українською, так і з молдавською стороною. За належного державного фінансування новий мостовий перехід, згідно тендеру, має бути збудований до кінця 2022 року.

Параметри мосту: довжина -1309 метрів, максимальна висота опор - 40 метрів (на 10 метрів вище стандартної 9-поверхівки), пропускна спроможність - 5000 автівок на добу. Для його будівництва нам знадобиться  9 000 тон високоякісних металевих конструкцій та більше 16 000 м³ монолітного залізобетону. 

Сьогодні автотранспорт з Вінниччини й центральної України у Молдову рухається лише одним шляхом – через міст на пункті пропуску "Могилів-Подільський-Отач", а на прикордонному переході "Ямпіль-Косеуць" працювала лише паромна переправа. Новий міст у Ямполі дозволить скоротити час поїздки маршрутом Київ — Кишинів й дасть поштовх соціально-економічному розвитку як Вінницької області, так і між країнами в цілому.